На Сихові облаштують громадський простір біля кінотеатру Довженка

У Львові на Сихові біля кінотеатру імені О. Довженка облаштують громадський простір за проектом, який переміг у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Був проведений конкурс. Маємо переможця. Зараз відбувається оформлення документів. 12 жовтня було рішення виконавчого комітету, яке власне було потрібне, щоб можна було розробляти вже детальний проект та подавати його на експертизу, як того вимагає чинне законодавство. Маємо намір до весни всю цю підготовчу частину закінчити і з березня почати роботи», — прокоментував заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Рішенням виконавчого комітету управлінню архітектури та урбаністики надано функції замовника документації на основі конкурсу. Ми постараємося до весни все спроектувати, щоб наступного року якнайшвидше приступити до робіт», — розповів начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Управління архітектури та урбаністики укладе договір на проектування — виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт скверу з переможцем Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на найкращу проектну пропозицію щодо облаштування громадського простору на Сихові у Львові. Буде проведено геологічно-розвідувальні, геодезично-розвідувальні роботи, необхідні для отримання вихідних даних на проектування.

Відтак, управління архітектури та урбаністики передасть Сихівській районній адміністрації проектно-кошторисну документацію, висновок експертної організації, висновки за результатами геологічно-розвідувальних та геодезично-розвідувальних робіт та інші вихідні дані для подальшої реалізації проекту капітального ремонту скверу біля кінотеатру імені О. Довженка у житловому масиві Сихів за об’єктом «Облаштування громадського простору на Сихові у Львові».

«Як тільки нам передадуть проект, будемо його втілювати. Переконана, що цей громадський простір буде окрасою нашого району», — вважає голова Сихівської районної адміністрації Галина Глядак.

Нагадаємо, на початку березня 2018 року управління архітектури й урбаністики Львівської міської ради оголосило Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію облаштування громадського простору на Сихові. До 30 березня тривала реєстрація учасників, до 16 квітня учасники подавали конкурсні проекти, після чого 27 квітня журі підвело підсумки конкурсу та обрало переможця — творчий колектив з міста Львова у складі Маркіяна Максимюка, Наталі Мисак, Ігоря Максимюка, Володимира Палія, Соломії Галайко та Юрія Максимюка.

«Наш проект базується на аналізі Сихова, ми знаємо добре цей район, бо самі є сихівчанами, і нашою метою було зберегти основні його характеристики. Сихів вважається зеленим районом, а також районом відкритих проглядних візуальних осей. І ми намагалися, щоб наш простір передусім залишався відкритим і в той же час зеленим. Але щоб ця зелень не була формальною чи декоративною, а щоб вона могла використовуватися. Це мабуть є основною характеристикою цього проекту, крім тих інших, які закладені на більш детальних рівнях цього проекту. Тобто родзинка проекту — це площа, яка є ландшафтною, яка не є прямою і не є бетонною», — Маркіян Максимюк.

За задумом, площа буде поділена на 2 масштаби. Один з яких — це заглиблення, інший — класична площа. Заглиблення формує природнє середовище. Також на цій території буде створено фонтан у вигляді стійок, а також спроектовано безбар’єрні переходи, що сполучатимуть площу кінотеатру за допомогою пандусів. Архітектори передбачили облаштовування різних архітектурних форм, а також подали пропозицію про створення окремої смуги для громадського транспорту.

Syla.news

88 огляди
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail

Copyright © 2018 syla.news. Згідно статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію інформаційного агентства охороняється чинним законодавством України.

up